20 Yıl Sonra Müebbet Aldı Ancak Tutuklanmıyor

İstanbul’da 2001 yılında, 12 yaşındaki Hande Çinkitaş, babası Nezih Çinkitaş tarafından başına çekiçle vurularak öldürüldü. Anne Handan Yılmazer, kızının ölüm haberiyle yıkıldı ve adalet arayışına başladı. Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş, olaydan 19 yıl sonra DNA delilleriyle suçlandı.

19 Yıl Sonra Ortaya Çıkan DNA Delilleri

Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından yapılan incelemede, bıçak üzerinde Nezih Çinkitaş’ın DNA’sı bulundu. Bunun üzerine, baba ve üvey anne hakkında ‘canavarca hisle alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan iddianame hazırlandı. Ancak mahkeme, Şehnaz Çinkitaş’ı beraat ettirdi ve Nezih Çinkitaş’a müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme Kararına Tepkiler

Anne Handan Yılmazer, karara itiraz ederek İstinaf mahkemesine başvurdu. İstinaf mahkemesi, Nezih Çinkitaş’a verilen beraat kararını bozarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. Ancak mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi hali ve cezanın yaşamı üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak müebbet hapis cezasına indirim yaptı ve tutuklama yerine adli kontrol kararı verdi.

Adalet Arayışı

Handan Yılmazer, mahkeme kararına tepki göstererek adaletin yerini bulmadığını belirtti. Yılmazer, kızının ölümünden sonra yaşadıklarını ve adalet arayışını anlattı. Avukatı Hasan Kocabey ise, kararın kamu vicdanını rahatsız ettiğini ve hatalı olduğunu savundu.