300 Milyon Çocuk Çevrimiçi Cinsel İstismarın Kurbanı!

Her yıl dünya genelinde 300 milyondan fazla çocuk, çevrimiçi cinsel istismara maruz kalıyor. Edinburgh Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl çocukların %12,6’sı rızası olmadan cinsel içerikli görüntü ve videolarla karşılaştı. Araştırma, ABD’yi yüksek riskli bir bölge olarak tanımladı. Childlight girişimi, ABD’de her 9 erkekten birinin çocuklara karşı çevrimiçi suç işlediğini kabul ettiğini belirledi. Bu oran İngiltere’de %7 olarak tespit edildi.

Fiziksel Suç Tehdidi

Araştırma, birçok erkeğin gizlilik sağlandığı takdirde çocuklara karşı fiziksel cinsel suç işleme eğiliminde olduğunu da ortaya çıkardı. Bu durum, çocukların güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Childlight’ın CEO’su Paul Stanfield, “Bu veriler, Glasgow’dan Londra’ya kadar uzanabilecek ya da Wembley Stadyumu’nu 20 kez doldurabilecek suçlu erkek olduğunu gösteriyor” dedi.

Kamu Kurumlarının Yetersizliği

Stanfield, “Çocuk istismarı materyalleri o kadar yaygın ki, kamu kurumlarına ortalama her saniyede bir dosya bildirilmektedir. Bu, çok uzun süredir gizli kalmış küresel bir sağlık salgınıdır. Her ülkede yaşanıyor, katlanarak büyüyor ve küresel bir müdahale gerektiriyor. Acilen harekete geçmeli ve bunu önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olarak ele almalıyız. Çocuklar bekleyemez,” diyerek duruma dikkat çekti.

Uluslararası İşbirliği Gerekliliği

Interpol Genel Müdürü Stephen Kavanagh, geleneksel kolluk kuvvetlerinin bu sorunla başa çıkmakta yetersiz kaldığını belirtti. Kavanagh, “Bu salgınla ve bunun dünya çapında milyonlarca gence verdiği zararla etkili bir şekilde mücadele etmek için uzman araştırmacı eğitimi, daha iyi veri paylaşımı ve ekipman dahil olmak üzere küresel düzeyde birlikte çok daha fazlasını yapmalıyız,” ifadelerini kullandı.

Çocukların çevrimiçi cinsel istismarına karşı küresel düzeyde acil ve etkili önlemler alınması gerekiyor. Hem hükümetlerin hem de uluslararası kuruluşların bu konuda işbirliği yaparak, çocukların güvenliğini sağlamak ve bu suçu işleyenleri adalet önüne çıkarmak için daha kapsamlı adımlar atması şart. Bu mücadele, çocukların geleceği ve güvenliği için kritik bir önem taşıyor.