Engelli Umut’un Büyük Hedefi

Gaziantep’te yaşayan 15 yaşındaki görme engelli Umut Geçili, ilkokulda öğretmeninin derste çaldığı bağlamadan etkilenerek müziğe başladı. Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanarak büyük bir başarı elde eden Umut, gelecekte bağlama eğitmeni olmayı hedefliyor. Doğuştan görme engelli olan Umut, 8 yaşında bağlama çalmayı öğrenmek istediğini annesi Emine Kartal’a söyledi. Annesinin desteğiyle kursa başlayan Umut, öğretmeni İlhan Ekici’nin yardımıyla notaları ezberleyerek bağlama çalmayı öğrendi.

Başarıya Giden Yol

Umut Geçili, ilk başlarda engelli olduğu için bağlama çalamayacağını düşündüğünü, ancak annesi ve öğretmeninin desteğiyle bu düşüncesinin değiştiğini belirtti. Notaları ezberleyerek öğrendiği için zorlansa da sonunda başardığını ifade eden Umut, bağlama çalarken kendini özgür ve mutlu hissettiğini söyledi. Umut, annesi ve öğretmenine olan minnettarlığını dile getirerek, onların desteği olmadan bu noktaya gelemeyeceğini vurguladı.

Annesinin Desteği

Emine Kartal, oğlunun iyi yerlere gelmesi için büyük emek harcadığını belirtti. Oğlunun bağlama çalarken görme engelini unuttuğunu ve bağlamayla bütünleştiğini ifade eden Kartal, evde her gün birlikte türkü söylediklerini anlattı. Umut’un müzik sevgisinin ve yeteneğinin aileye mutluluk kattığını belirten Kartal, oğlunun gelecekte daha da başarılı olacağına inandığını söyledi.

Öğretmeninin Gözünden Umut

Umut’un öğretmeni İlhan Ekici, öğrencisinin yetenekli ve algısının çok açık olduğunu dile getirdi. Umut’un Aşık Veysel kültürünü ileride çok güzel temsil edebilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Ekici, öğrencisinin yetenekleri sayesinde öğrenme sürecinde zorluk yaşamadığını ifade etti. Umut’un gelecekte büyük başarılar elde edeceğine inanan Ekici, onunla gurur duyduğunu söyledi.