Anneleri İş Makinesinin Altında Kaldı: 2’si Engelli 6 Çocuk Zor Durumda

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm merkezinde çalışan 6 çocuk annesi Filiz Sercan, iş makinesinin altında kalarak hayatını kaybetti. Sercan’ın ölümünün ardından, çocukları kirayı ödeyemedikleri için evlerinden atıldı ve barakada yaşamaya başladılar. Olayın ardından iş makinesi operatörü serbest bırakıldı.

Zorlu Mücadele

Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki geri dönüşüm merkezinde günlük yevmiye ile çalışan Filiz Sercan, 28 Mayıs sabahı iş makinesi geri manevra yaparken altında kaldı. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Sercan kurtarılamadı. Babaları cezaevinde olan 6 çocuk, yakınlarının yardımıyla bir barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Operatör Serbest Bırakıldı

Filiz Sercan’ın ölümünden sorumlu olan Muhammer T., olayın ardından tutuklandı ancak bir süre sonra serbest bırakıldı. Bu durum, mağdur ailenin tepkisine neden oldu.

Bahar Sercan’ın Feryadı

Filiz Sercan’ın kızı Bahar Sercan, annesinin ölümünün ardından kirayı ödeyemedikleri için evden atıldıklarını belirtti. Sokakta kaldıklarını ve adaletin yerini bulmasını istediklerini ifade eden Bahar, annesine çarpan kişinin serbest kalmasının acılarını daha da artırdığını söyledi.

Yakınlarının Tepkisi

Ölen kadının yeğeni Emre E., halasının ölümünden sonra çocukların mağdur kaldığını ve kendilerine yardım edilmediğini belirtti. Çocuklardan birinin fiziksel engelli, diğerinin ise görme engelli olduğunu ifade eden Emre, çocukların geleceğinden endişe duyduğunu dile getirdi.

Sevgi E.’nin İsyanı

Filiz Sercan’ın kız kardeşi Sevgi E., çocukların kömürlükte kaldığını ve durumlarının çok kötü olduğunu belirtti. Mal sahibinin hiçbir şekilde çocuklara yardım etmediğini söyleyen Sevgi, kız kardeşinin genç yaşta hayatını kaybettiğini ve geride 6 çocuğunu bıraktığını ifade etti. Yetkililerden yardım isteyen Sevgi, çocukların şu an çok zor durumda olduğunu belirtti.