AJET ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Arasında İndirimli Bilet Protokolü İmzalandı

Bugün Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Gökçe ile AJet Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat arasında ‘İndirimli Bilet Protokolü’ imzalandı. Bu protokol, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile malul ve malul yakınları için önemli indirimler sağlayacak.

İndirimli Bilet Protokolü Detayları

Protokol kapsamında şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile malul ve malul yakınları, iç hat uçuşlar ve Kuzey Kıbrıs uçuşlarında %50, dış hat uçuşlarda %20 indirimden yararlanabilecekler. Engelli yolcular ise iç hat uçuşlar ve Kuzey Kıbrıs uçuşlarında %20, dış hat uçuşlarında %25 indirim hakkına sahip olacaklar.

Açıklamalar ve Beklentiler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Gökçe, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, bu protokolün şehit yakınları, gaziler ve engelliler için büyük bir kolaylık olduğunu belirterek, bu grupların seyahatlerinde maddi olarak desteklenmelerini sağlamanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devamının geleceğini ve hükümet olarak bu kesimlere verilen önemin süreceğini ifade etti.

Gelecek Adımlar

Protokol ile belirlenen indirimlerin, söz konusu gruplar için seyahatlerini kolaylaştıracağı ve bu kesimlerin topluma entegrasyonuna katkı sağlayacağı düşünülüyor. İmzalanan bu protokolün diğer havayolu şirketleriyle de genişletilerek daha fazla vatandaşın faydalanmasının hedeflendiği belirtiliyor.