Antalya’da Engelli Çocuğa Köylüler Tarafından İstismar!

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Ü.A., 14 yaşından itibaren köylüler tarafından sistematik şekilde cinsel istismara maruz kaldı. Annesi ve babası zihinsel engelli olan Ü.A.’ya, ‘Orta Derece Mental Retardasyon’ (zeka geriliği) tanısı konuldu.

Fail Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Bu skandal, mart ayında aynı köyde yaşayan Ahmet K.’nın tutuklanmasıyla ortaya çıktı. Ü.A.’ya cinsel istismar uyguladığı iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet K., jandarma sorgusunun ardından savcılığa sevk edilerek tutuklandı. Ancak CİMER’e yapılan bir ihbarla olayın boyutu değişti ve 30 Nisan’da Ü.A.’yı cinsel istismara maruz bıraktığı söylenen 6 kişi hakkında inceleme başlatıldı.

3 Yıl Boyunca Devam Eden İstismar

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk İzleme Merkezi’nde sorgulanan Ü.A., yaşadığı korkunç olayları anlattı. Ahmet K.’nın yanı sıra, köyden 5 farklı kişinin de kendisine 3 yıl boyunca defalarca kez şiddet uyguladığını belirtti.

Cebine Harçlık Koydular

Mayıs ayında verdiği ifadesinde Ü.A., kendisine ilk tecavüz eden kişinin annesinin dayısı 70 yaşındaki Mehmet C. olduğunu söyledi. Mehmet C.’nin cinsel saldırılarının ardından cebine 10-20 TL gibi paralar koyduğunu anlattı. Ü.A., köyde yayılan dedikodular sonucunda diğer yaşlı kişilerin de kendisine tecavüz ettiğini ifade etti. İbrahim K., Mehmet C., Durali G., İbrahim K., Yılmaz Y. ve M.G.’nin de kendisini istismar ettiğini belirtti.

Erken Yaşta Uğradığı Tecavüz Belgelenmiş

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan incelemelerde, Ü.A.’ya ‘Orta Derece Mental Retardasyon’ tanısı koyuldu ve bu kişilerin yalan söylemeye yetecek zeka seviyelerinin olmadığı belirtildi. Başsavcılığın talebiyle yapılan genital muayenede Ü.A.’nın kızlık zarında iki adet eski yırtık bulunduğu tespit edildi ve istismarın birkaç yıl öncesine dayandığı belgelenmiş oldu.

7 Kişi Tutuklu: Çocuk Koruma Altında

Ahmet K.’nın yanı sıra Mehmet C., Durali G., İbrahim K., Yılmaz Y., Mehmet T. ve M.G. de tutuklandı. Ü.A., Çocuk İzlem Merkezi’ndeki ifadesinde sadece Mehmet T.’nin kendisine cinsel istismar uygulamadığını belirtti. Köy ile ilişiği kesilen Ü.A., devlet korumasına alındı.