Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, TBMM’ye sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılan değişiklik teklifindeki bazı düzenlemelerin engelli öğretmenler için ayrımcılığa sebep olacağını belirtti. Sendika, ilgili maddenin geri çekilmesini talep etti.
Sendika Başkan Yardımcısı’ndan Açıklama
Sendika Başkan Yardımcısı Resul Partici, “Teftiş ve inceleme sonucu yetersizlik tespiti ve geri hizmetlere alınmanın yolunu açan, mesleki güvenceyi yok sayan 34. madde engelli öğretmenler için tehdittir” dedi. Partici, meslek kanununun, meslekten atılma kanununa dönüşmeden bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı.
Engelli Öğretmenler İçin İş Güvencesi Sorunu
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde on bin engelli öğretmenin görev yaptığını hatırlatan Partici, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’yle ilgili olarak, “Engelli öğretmenlerimize karşı bu kadar ön yargının olduğu yerde, bu maddeyle engelli öğretmenlerin iş güvenliği nasıl sağlanmış olacak?” diye sordu.
Engelli Öğretmenlerin Karşılaştığı Zorluklar
Partici, göreve yeni başlayacak engelli öğretmenlerin 30 ilde açılacak akademiye nasıl gideceklerini ve akademiye başlayacak öğretmenler için düşünülen 14 bin 200 TL’lik ücretin yetersiz olduğunu belirtti. Engelli öğretmenlerin, ikamet ettikleri şehirlerde görev yapmalarının önemine değindi.
Meclis’e Çağrı: “Bu Kanun Geçmemeli”
Partici, “İş güvenliğinden yoksun eksikliklerin olduğu böyle bir meslek kanunu kesinlikle kabul edilemez. İdari karar ile öğretmenlerin geri hizmete çekilmesi mesleki bir kıyım olacaktır” diyerek, Meclis’teki milletvekillerine seslendi ve böyle bir kanunun Meclis’ten geçmemesi gerektiğini ifade etti.