Isparta’da yaşayan ve doğuştan çift kulak microtia hastası olan Irmak Kılınçarslan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) elde ettiği Türkiye derecesiyle ailesini gururlandırdı. Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi olan 18 yaşındaki Kılınçarslan, doktorların “konuşamaz” dediği bir çocuktan, kafatasına takılan işitme cihazları ve ailesinin desteğiyle başarılı bir öğrenciye dönüştü.
Yoğun Çalışma ve Azim
YKS öncesi sıkı bir çalışma programı uygulayan Kılınçarslan, okuldan sonra akşamları kent kütüphanesinde ders çalışarak binlerce soru çözdü. Sınavdan önceki son iki ay evinde kamp sürecine girerek, Y-TYT’de Türkiye 67’ncisi ve Y-SAY’da Türkiye 150’ncisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Bu sonuçlar, onun doktorluk hayaline bir adım daha yaklaşmasını sağladı.
Hayaller ve Engeller
Kılınçarslan, küçük yaşlardan beri doktorluk hayalini kurduğunu ve bu hedefi doğrultusunda büyük bir azimle çalıştığını ifade etti. “10. sınıfta biri bana ‘doktor olamazsın’ demişti. Bu beni çok üzmüştü ama asla motivasyonumu kaybetmedim ve doktorluğun peşini bırakmadım” dedi. 11. sınıfta Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan bir gezide durumunu anlattığında, oradaki uzmanlar tarafından desteklendi ve yeni stetoskop modelleri sayesinde doktor olabileceğini öğrendi.
Başarının Getirdiği Gurur
Kılınçarslan, sınav sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Sonuçlar açıklandığında, TYT’de Isparta il birincisi ve Y-SAY’da Türkiye 150’ncisi olduğunu öğrendiğinde büyük bir mutluluk yaşadı. “Bu benim için güzel bir başarı” dedi.
Gelecek Planları ve Tavsiyeler
Hasta ve engellilere yardım etmek amacıyla doktor olmak isteyen Kılınçarslan, Hacettepe Tıp Fakültesi’ni birinci tercihine yazacağını söyledi. Diğer engelli bireylere de seslenerek, “Hayatı sevmek gerekiyor. Belki biz hayata dezavantajlı başladık ama azimle bu hayatın akışını değiştirebiliriz” dedi.