Mardinli Marilyn Monroe Hakkında Suç Duyurusu

Mardin’de Marilyn Monroe’ya benzerliğiyle tanınan Melek Karahan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kızıltepe, Urfa, Viranşehir ve Ceylanpınar’ı hedef aldı. Karahan’ın “Sizden nefret ediyorum. Bu insanlar benim iş yerimin önünden de geçmesinler” ifadeleri, büyük tepki topladı.

Suç Duyurusu ve İmza Kampanyası

Mardin Barosu avukatlarından Gurbet Bilbay, Karahan hakkında “Hakaret” ve “Bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığını rencide etme” suçlarından suç duyurusunda bulundu. Bilbay, Mardin halkının Karahan’ı sevmediğini belirterek, halktan destek beklediklerini ve bir imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Karahan’dan Özür ve Açıklama

Melek Karahan, paylaşımını Kızıltepeli birileriyle yaşadığı tartışma sonrası yaptığını belirtti ve il ve ilçe isimleri sayarak genelleme yaptığı için üzgün olduğunu dile getirdi. Hayvanseverlerden özür dileyen Karahan, paylaşımlarının ardından tehditler aldığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Olayın Arka Planı

Karahan, ameliyat ettirdiği köpeğine Kızıltepe’den birinin taş attığını görünce çıkan tartışma sonrası paylaşım yaptığını ifade etti. Tartışmanın ardından kızı darbedilen Karahan, paylaşımlarının yanlış anlaşıldığını ve yalnızca hayvanlara zarar veren insanlara tepkisini dile getirdiğini söyledi.

Mardin Halkının Tepkisi

Avukat Gurbet Bilbay, Karahan’ın Mardin halkına sürekli hakaret ettiğini iddia ederek, bunun son bulması gerektiğini belirtti. Mardin halkı adına yapılan suç duyurusunun ardından Karahan’ın açıklamaları, olayın daha geniş bir yankı uyandırmasına neden oldu.