Tacize Uğrayan Kadının Gözyaşları İçinde İsyanı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanan maçı arkadaşının evinde izleyen bir kadın, eve dönüş yolunda yaşadığı korkunç anları gözyaşları içinde anlattı. Milli takım formasıyla gece otobüs durağında beklerken sözlü tacize uğradığını belirtti.

“Bu Duruma Artık Dayanamıyorum”

Genç kadın, yaşadıklarını anlatırken duygularını şu sözlerle ifade etti: “Bu duruma artık dayanamıyorum, nasıl ifade edeceğimi bile bilemiyorum.” Taciz anlarını detaylandırırken gözyaşlarına hakim olamayan kadın, toplumda kadınlara yönelik taciz ve şiddete dikkat çekti.

“Sürekli Arabalar Yanaşıyor”

Kadın, yaşadığı tacizi şu cümlelerle dile getirdi: “Üzerimde formayla otobüs durağında oturuyordum. Eve gelene kadar birçok erkeğin sözlü tacizine maruz kaldım. Burası gayet işlek bir yer ve burada bile tacize uğruyorum. Bir kadın olarak gece otobüs bekleme hakkım bile yok mu? 50’li yaşlarda iki adam arabayla yanıma yaklaştı. Sürekli arabalar yanaşıyor. Artık inanamıyorum, yeter!”

Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandırdı

Genç kadının sosyal medya hesabından paylaştığı video kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Video, kadınların sokaklarda yaşadığı taciz ve şiddet olaylarına dikkat çekerek birçok kişi tarafından paylaşıldı ve destek mesajları aldı.